Material

För att uppnå högsta möjliga kvalité och känsla använder vi oss endast av Europeiska garnleverantörer med mycket hög kvalitetsnivå. Huvuddelen av våra produkter är certifierade enl. Öko-Tex 100.
Nedan visas en del av de olika garntyper som vi arbetar med beroende på strumpans användningsområde.

Bekinox

Är en stålfiber som leder bort statisk elektricitet och används i strumpor med antistatfunktion.

Bomull

Vi använder kammad, ringspunnen bomull vilket ger mindre risk för uppluddning och pilling. Materialet ger en fin, mjuk och naturlig känsla.

Coolmax

Är ett mycket behagligt material som transporterar bort fukt och gör strumpan extremt snabbtorkande och därmed blir foten torr och komfortabel.

Cordura

Är ett överlägset slitstarkt material med hög densitet som även används i t.ex. arbetskläder och ryggsäckar. Den är resistent mot all slitning och nötning och har alla de kvaliteter som krävs för ett material som skall ge hög prestationsförmåga.

Dryarn®

Andas maximalt, varm på vintern, sval på sommaren, låg vikt, 100 % återvinningsbar, Framtagning av denna fiber kräver väldigt lite el och vatten och tvättas i låga temperaturer. Resistent mot smuts, torkar snabbt och ändrar ej färg eller passform.

Lycra

Ger en naturlig stretch i skaftet samt ser till att strumpan sitter säkert utan att kana.

Multitech

Merinoull och polyamid fiberblandat med ”inbakade” silverioner i polyamiddelen. Detta ger en permanent antibakteriell och luktfri funktion.

Outlast

Är ett material som absorberar, bevarar, fördelar och släpper ifrån sig kroppsvärme beroende på hur det yttre klimatet förändras.

Polyamid

Detta ger strumpan elasticitet och högre slitstyrka.

Polyester

Är en syntetfiber som transporterar fukt och håller foten torr. Den har en skön och naturlig bomullskänsla.

Polypropylen

Är en slitstark fiber som transporterar fukt och håller foten torr. Den är även mjuk, varm och bekväm mot huden.

PrimaLoft

Är blandad med mjuk merinoull genom ”Quick Draw Technology” och ger materialet högsta komfort, värme och andningsförmåga.

Protex M

Är en avancerad FR fiber i familjen Kanecaron som tillåter blandningar med andra brandfarliga fiber, till exempel bomull eller polyester och samtidigt håller en hög nivå av svårantändlighet.

Silke

Är en lätt, mjuk och erkänt mycket slitstark naturfiber. Den andas, är värmereglerande och absorberar fukt. Foten hålls sval när det är varmt och varm när det är kallt.

Tactel

En mjuk fiber med naturlig känsla och hög fukttransportförmåga. Fibern har en hög slitstyrka och låg vikt.

Ull

Vi använder finfibrig, kammad ull som är krympfribehandlad. Ullen har mycket god värmeisoleringsförmåga och absorberar fukt utan att kännas våt och kall.

X-Static

Är som namnet antyder antistatisk. Det är en silverfiber som är antibakteriell och avlägsnar bakterier som orsakar lukt, har även terapeutiska fördelar och stimulerar blodcirkulationen. Den är värmereglerande vilket gör att det blir svalare på sommaren och varmare på vintern.