Funktion

Olika funktioner beroende på strumpans användningsområde

Genom vår unika kompetens hos våra produktutvecklare, tekniker och övrig personal ger vi er en möjlighet att tillsammans med oss skapa produkter som håller hög kvalitet avseende design, slitstyrka och framförallt sammansättningen av material och detaljer. Nedan följer några funktioner som vi fokuserar på vid utveckling av högklassiska strumpor.

Filtad sula

Specialkonstruerad sula som har mycket hög slitstyrka, värmeisoleringsförmåga, absorberar fukt utan att kännas våt och kall. Den skyddar fotens undersida, hälen och tårna mot skavsår och blåsor och har en viss stötdämpande effekt.

Förstärkning

Förstärkningen gör att sockan blir slitsark, skyddar fotens undersida, hälen och tårna mot skavsår och blåsor. Har även en viss stötdämpande effekt.

Gradvis kompression

Olika kompression i olika delar av strumpan, högst vid ankeln, gradvis minskning upp mot toppen. Detta motverkar svullnader och främjar blodcirkulationen.

Luftkanaler

Stickning som gör att fukten transporteras bort snabbare.

Minimal tåsöm

Strumpan är kettlad vid tån vilket betyder att det inte finns någon tjock, hård tåsöm utan maskorna är länkade med varandra med en tunn polyamidtråd.

Vriststickning

Specialkonstruktion över vristen som ger bästa passform.

Y-häl

Stickning på hälen för bästa passform så att strumpan sitter på plats.